Welkom bij Muziekvereniging St. Jan


Afbeelding invoegen
Al sinds haar oprichting in 1922 is Muziekvereniging St. Jan een begrip in Laren en omgeving. De vereniging vierde in 2022 haar 100-jarig bestaan! Bij St. Jan wordt in orkestverband muziek gemaakt op verschillende blaasinstrumenten en slagwerk. De vereniging bestaat uit een harmonieorkest voor gevorderden, een gelegenheidsorkest genaamd "De Dorsvlegels” en een orkest voor leerlingen, dit is de JR Band! De opbouw van de orkesten is heel divers. Er zijn leden die al jarenlang meespelen, maar doordat er steeds weer andere mensen bij komen, vergrijst de vereniging niet! Het oudste lid is in de 80 en het jongste nog geen 10.

Het orkest speelt onder leiding van dirigent 
Marco de Jong, die tevens de baton hanteert bij Muziekvendel Nardinc te Naarden en Kroonkoor te Weesp.

Meer informatie kunt u vinden op de
 Contact pagina en Agenda pagina en bekijken hoe ons seizoen er uit gaat zien! Na het bekijken van deze website hopen wij u gauw eens te mogen begroeten op een repetitie of concert!

KOMENDE OPTREDENS

16 december 2022  
Lichtjes Parade Laren: vóór het Brinkhuis van 19:30-20:15u

17 december 2022 
Stichtse Hof van 14:30-16:00u
 
29 januari 2023 -
Hoogmis St. Jan's Basiliek Laren van 10:00-11:00u

Muziekvereniging St. Jan zal op 29 januari 2023 o.a. twee composities van componist/organist Bas Groenewoud ten gehore brengen: een nieuwe compositie, "Communion Choral", alsmede de eerder gecomponeerde "‘Missa Antonii". Het orkest treedt  samen op met het zangkoor Sint Jan Goede Herder, en Bas Groenewoud zal zelf de mis dirigeren. 
Zijn "Missa Antonii" is in november 2020 ontstaan uit drang voor kerkelijke muziek met één gelijke stem, omdat er maar met drie zangers gezongen mocht worden. Vanwege het enthousiasme voor dit idee heeft Groenewoud later ook een koorzetting geschreven en zijn compositie voor Muziekvereniging St. Jan georkestreerd, om met dit werk iedereen verenigd te krijgen middels de muziek. 


Afbeelding invoegen
Bas Groenewoud 


 
Afbeelding invoegen