Harmonieorkest

Enthousiast spelen we met zo'n 25 leden van jong tot oud elke dinsdagavond muziek. We spelen een uiteenlopend repertoire van pop tot klassieke stukken, maar uiteraard hoort daar ook de traditionele harmoniemuziek bij.  
 
Naast de wekelijkse repetities, treden wij ook regelmatig op gedurende het jaar op hele diverse locaties. We hebben meerdere kleinere concerten in de Ontmoetingskerk in Laren of in Muziekcentrum Schering & Inslag. Hiervoor zoeken wij altijd een thema en gedurende deze concerten verzinnen wij wel iets om het publiek erbij te betrekken. Wij vinden het telkens weer een uitdaging om een geschikt thema te vinden.

Vaste agendapunten zijn dat we met verschillende evenementen optreden. Om maar even wat op te noemen ... de InMarkt in september aan het begin van het culturele seizoen, Dodenherdenking, Koningsdag, intocht van Sinterklaas in Laren en bij de St. Jan processie. Ook zijn wij actief tijdens de jaarlijkse bedevaart naar Kevelear (Duitsland).


Zij zijn zeer actief om onze vereniging zo zichtbaar mogelijk te maken door heel vaak op te treden, maar ook mensen enthousiast te maken om lid of donateur te worden. 
 
Nu wij het over lid worden hebben! Wij verwelkomen graag nieuwe muzikanten als lid of als invaller. Er is grote behoefte aan hoorn, bariton, saxen en klarinetten. Schroom dus niet en kom langs of bel 06 - 534 93 153.
 
Het orkest speelt onder leiding van dirigent Marco de Jong. Marco is een enthousiaste dirigent bij Muziekvereniging St. Jan en tevens bij Muziekvendel Nardinc te Naarden en Kroonkoor te Weesp.